Hiina safaripargist pages kolm leopardi, seda varjati kolm nädalat

Copy
Päästetöötajad otsimas Hiina safaripargist pagenud kolme leopardi.
Päästetöötajad otsimas Hiina safaripargist pagenud kolme leopardi. Foto: AFP / Scanpix

Hiina idaosas asuv safaripark varjas pea kolm nädalat kolme leopardi põgenemist, et vältida negatiivset meediatähelepanu, mis võinuks mõjutada külastajate arvu maipühade ajal, teatas esmaspäeval kohalik politsei.

Politsei teatel rikkusid Hangzhou safaripargi töötajad 19. aprillil leopardide puuri puhastades ohutuseeskirju ja lubasid loomadel põgeneda.

Üks isend saadi kätte kaks päeva hiljem ja teine läinud reedel, osana valitsusagentuure hõlmanud otsimisoperatsioonist, mis käivitati, kui loomade põgenemine ilmsiks tuli.

Kolmas leopard on endiselt jooksus ja teda otsitakse metsa ja teeistandustega kaetud mägiselt alalt.

Kohalikelt elanikelt hakkas läinud nädalal tulema teateid vabalt ringi liikuva leopardi kohta, kuid safaripargi ametnikud tunnistasid juhtunu üles alles pärast politseijuurdluse algust, ütles Hangzhou politseiülem Fei Yuezhong.

Fei sõnul andis pargi peadirektor Zhang Dequen töötajatele korralduse loomade põgenemist varjata.

«Ta uskus, et kui sellest ausalt teada antakse või ametivõime teavitatakse, mõjutaks see rängalt külastajate arvu maipühade ajal. Seega otsustas ta seda varjata ja korraldada salajane otsimine,» ütles Fei.

Zhang ja veel neli pargiga seotud isikut on kinni peetud, ütlesid kohalikud ametnikud. Park on ajutiselt suletud.

Reedel käivitatud ametlik otsimisoperatsioon on seni hõlmanud üle 4000 inimese, 450 drooni ja 85 koera, ütles Fei.

Park teatas nädalavahetusel, et ei teavitanud avalikust, kuna ei tahtnud külvata paanikat. Seejuures märgiti, et vaid kaheaastased leopardid ei olnud täiskasvanud.

Avalikkuse pahameelt juhtunu pärast on kasvatanud video, kus on näha ühe leopardi jõhkrat mahamurdmist jahikoerte poolt.

Teises Hiina riigitelevisioonis näidatud videoklipis on näha teist kinnipüütud leopardi, kellel on puudu osa tagakäpast, kuid kelle haava pole tohterdatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles