Levits: Euroopa ja USA vajavad teineteist

BNS
Copy
Egils Levits.
Egils Levits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Euroopa ei saa läbi ilma Ühendriikideta ja Ühendriigid ei saa läbi ilma liitlasteta, ütles Läti president Egils Levits esmaspäeval NATO idatiiva riikide presidentide kohtumisel.

Levits rõhutas kohtumisel Atlandi-üleste suhete olulisust ning märkis, et koostöö täiustamisel on äärmiselt oluline USA poolne initsiatiiv ja valmisolek, ütles presidendi pressiesindaja.

Kohtumisel osalesid videosilla vahendusel ka USA president Joe Biden ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

Läti president rääkis, et tal on au esindada rühma NATO liikmesriike, kes hindavad kõrgelt transatlantilist koostööd ja on valmis alliansi arendamiseks kõvasti tööd tegema.

Levits hindas USA presidendi osavõttu ja tema teadmisi idatiiva kohta. Levitsi sõnul demonstreeris Biden oma teadlikkust ka 2016. aastal kohtumisel Balti riigipeadega Lätis, kui ta oli asepresident.

Samuti rõhutas Levits, et NATO peab tegema tööd inforuumi tugevdamiseks ja ta hoiatas, et autoritaarsed režiimid ei kõhkle kasutamast moodsat tehnoloogiat info moondamiseks, valimistesse sekkumiseks ja isegi mõrvadeks NATO liikmesriikide territooriumil.

Levitsi sõnul on oluline silmas pidada, et elatakse geopoliitiliste võitluste ajastul, mille keskmes on konflikt demokraatia ja autoritaarsuse vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles