Ülevaade ⟩ Vastastikuses raketitules on surnud vähemalt kaks iisraellast ja 28 palestiinlast (1)

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
Palestiina meedikud haavatuid Templimäelt ära viimas, samal ajal kui kokkupõrked palestiinlaste ja Iisraeli politsei vahel eile süvenesid.
Palestiina meedikud haavatuid Templimäelt ära viimas, samal ajal kui kokkupõrked palestiinlaste ja Iisraeli politsei vahel eile süvenesid. Foto: AHMAD GHARABLI/AFP/Scanpix

Eile lahvatanud pinged Iisraeli ja Palestiina vahel viisid õhtu ja öö jooksul vastastikuse tuleni. Gaza sektorit kontrolliv Hamas on Iisraeli poole tulistanud 345 raketti. Sealhulgas võeti sihikule Jeruusalemm, mida pole rakettidega rünnatud alates 2014. aasta Gaza sõjast.

Iisraeli kaitsevägi (Israeli Defense Forces, IDF) vastas 130 õhulöögiga Gaza sihtmärkide vastu. Sõjaväe sõnul oli see osa «Müüride valvurite operatsioonst». Hamas nimetas enda tegevuse «Al Qudsi mõõga operatsiooniks», viidates sellega Jeruusalemmale, mida araabia keeles nimetatakse Qudsiks. Operatsioonidele nimede panemine hirmutas mitut Iisraeli ja Palestiina poliitikavaatlejat, sest varem on see olnud märk edasisest eskalatsioonist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles