ÜLEVAADE ⟩ Taani tahab saata põgenikud tagasi sõjast räsitud Süüriasse

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Süüriast pärit Faeza Satouf sai Taanis varjupaiga 2015. aastal, lõpetas keskkooli ning töötab praegu õeks õppimise kõrvalt kaubanduskeskuses. Nüüd on Taani võimud aga otsustanud tema elamisloa tühistada ning saata ta peagi tagasi Süüriasse, samas kui Satoufi pereliikmed tohivad edasi Taani jääda. 
Süüriast pärit Faeza Satouf sai Taanis varjupaiga 2015. aastal, lõpetas keskkooli ning töötab praegu õeks õppimise kõrvalt kaubanduskeskuses. Nüüd on Taani võimud aga otsustanud tema elamisloa tühistada ning saata ta peagi tagasi Süüriasse, samas kui Satoufi pereliikmed tohivad edasi Taani jääda. Foto: David Keyton/AP/Scanpix

Taanis elavad süürlased tunnevad tuleviku ees hirmu – esimesena Euroopas otsustas Kopenhaagen, et osa Süüria piirkondi on piisavalt ohutud inimeste naasmiseks, ning neil, kes on pärit Damaskusest või selle ümbrusest, elamisluba enam ei pikendata.

Üks neist, kes kaotas hiljuti põgenikustaatuse, on pärast naise surma mullu üksikisaks jäänud Mesbah Mshleem. Taani võimude otsuse kohaselt peab ta koos oma kolme noorema lapsega – neist väikseim, viieaastane on sündinud Taanis – pöörduma tagasi Süüria pealinna, kuigi tema kodumaja pole enam ning endistel elanikel keelatakse sageli ka sõjas hävinud naabruskonda naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles