Nauru teatel on vaktsineeritud kõik riigi täiskasvanud

BNS
Copy
Nauru Airlines
Nauru Airlines Foto: twitter

Vaikse ookeani saareriik Nauru teatas, et on püstitanud «maailmarekordi» ja vaktsineerinud koroonaviiruse vastu kogu oma täisealise rahvastiku.

Väikeriik, mis on üks väheseid viirusevabasid paiku maailmas, teatas et tema neli nädalat kestnud vaktsineerimiskampaania ületas ootusi.

Esimese vaktsiinidoosi on saanud 7392 inimest ehk 108 protsenti täisealisest rahvastikust. Statistikas kajastuvad ka riigis baseeruvad välismaalased.

«Riiklik koroonaviiruse rakkerühm on selle maailmarekordilise tulemusega äärmiselt rahul ja tänab kõiki Nauru elanikke oma rolli eest Nauru koroonaviiruse vaba ja turvalisena hoidmisel,» teatas valitsus.

Rakkerühma esimees Kieren Keke ütles, et Naurul on on õnneks olnud piisavalt vaktsiinidoose kõigi oma täiskasvanute jaoks. Samas toonitas ta, et tuleb jääda ettevaatlikuks ja jätkata testimist.

«Iga saabuva reisijaga jääb alles risk, et koroonaviirus jõuab Naurule. Hiljutised sündmused Paapua Uus-Guineas, Fidžis ja Indias on näidanud kui kiiresti olukord muutuda võib,» ütles ta.

Nauru sai AstraZeneca vaktsiine osana COVAX-i programmist, mille kaudu jagatakse kaitsesüste vaesematele riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles