Salvini: Berlusconi seisund pole väga hea, kuid ta tuleb sellest välja

Copy
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: Valerio Portelli/ZUMAPRESS.com

Itaalia endise peaministri Silvio Berlusconi seisund «ei ole väga hea», ütles tema võtmeliitlane Matteo Salvini reedel, kuid avaldas lootust, et 84-aastane poliitikaveteran saab siiski peatselt haiglast välja.

Viimastel aastatel üha enam terviseprobleemidega hädas olnud Berlusconi viidi teisipäeval Milanos San Raffaele haiglasse seoses eelmisel aastal põetud koroonaviiruse järelmõjudega.

«Ma rääkisin Berlusconiga..., tema seisund pole väga hea, aga ta veab läbi, võitleja nagu ta on,» ütles paremäärmusliku Liiga juht RAI raadiole.

Berlusconi on viimastel kuudel mitu korda haiglas olnud ning pärast seda, kui ta oli eelmise aasta septembris 11 päeva ravil COVID-19-ga seotud kopsupõletiku pärast, tunnistas mees, et surm oli lähedal.

Ärileht Sole 24 teatas reedel, et Berlusconi seisund on sooleinfektsiooni tõttu halvenenud, kuid see teade pole täiendavat kinnitust saanud.

Endise peaministri isiklik arst Alberto Zangrillo hajutas muresid, kui kirjutas Twitteris: «Iga tööpäev San Raffaeles on väga tihe. KÕIGIL mu patsientidel on kõik korras. Saa sellest üle.»

Berlusconi partei Forza Italia senaator Licia Ronzulli kinnitas uudisteagenuuri AGI vahendusel, et endine peaminister vabaneb haiglast lähipäevil.

«Praegu pole surmakuulutuste aeg, nendeni kulub aega veel pikalt,» ütles Ronzulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles