Briti valitsus tõrjus India koroonatüvele aeglase reageerimise süüdistust

Copy
Briti terviseminister Matt Hancock.
Briti terviseminister Matt Hancock. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Briti valitsus lükkas pühapäeval tagasi süüdistused, nagu olnuks ta liiga aeglane Indiale reisipiirangute kehtestamisel, et hoida ära seal tekkinud uue koroonaviiruse tüve levik.

Inglismaa, Šotimaa ja Wales astuvad esmaspäeval samme äritegevuse avamiseks, kuid edasine avanemine on kiirelt leviva uue viirustüve pärast kahtluse all.

Terviseminister Matt Hancock ütles Sky Newsile, et süüdistused on «täiesti valed», kuna India oli aprillis tugevate reisipiirangute alla pandud juba enne, kui uus tüvi levima hakkas.

Opositsioonipoliitikud seevastu süüdistavad valitsust, et see pani enne Indiat punasesse nimekirja hoopis Bangladeshi ja Pakistani.

Hancock lükkas tagasi väite, nagu mõjutanuks otsustusprotsessi peaminister Boris Johnsoni aprillis kavandatud reis seoses Brexiti-järgsete kaubandusläbirääkimistega.

«Me teeme otsuseid tõenduspõhiselt,» kinnitas minister.

Kinod, muuseumid ja spordikeskused saavad enamuses Suurbritannia osades esmaspäeval pärast kuid kestnud vaheaega taas oma uksed avada.

Hancock kinnitas, et meetmete leevendamine jätkub vaatamata India viirusetüve leidmisele umbes 1300 inimesel, sest suur osa elanikkonnast on vaktsineeritud ja kõiki juhtumeid jälgitakse.

Siiski jäi terviseminister ettevaatlikuks kava suhtes kõik piirangud 21. juuniks kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles