Maailma Majandusfoorum jätab Singapuri tippkohtumise ära

Copy
Maailma Majandusfoorumi (WEF) asutaja ja esimees Klaus Schwab.
Maailma Majandusfoorumi (WEF) asutaja ja esimees Klaus Schwab. Foto: AFP / Scanpix

Maailma Majandusfoorum (WEF) teatas esmaspäeval, et jätab ära oma iga-aastase maailma poliitilise, majandus- ja ärieliidi kohtumise, mis pidi toimuma selle aasta augustis Singapuris.

«Kahjuks muudavad maailmas arenevad traagilised asjaolud, ebakindel väljavaade reisimisele, erinevad vaktsineerimiskiirused ning ebakindlus uute (viiruse)variantide suhtes võimatuks ellu viia äri-, valitsus- ja kodanikuühiskonna juhtide globaalse kohtumise ulatuses, mis oli kavandatud,» ütles WEF avalduses.

Tavaliselt toimub majandusfoorum jaanuaris Davosi külas Šveitsis, kuid koroonaviiruse pandeemia tõttu on selle toimumist juba korduvalt edasi lükatud.

WEFi teatel toimub järgmine iga-aastane kohtumine nüüd hoopis 2022. aasta esimeses pooles. Selle kuupäev ja toimumispaik otsustatakse hiljem.

«See oli raske otsus, eriti pidades silmas meie partnerite suurt huvi tulla kokku mitte ainult virtuaalselt, vaid näost näkku, ja panustada vastupidavama, kaasavama ja jätkusuutlikuma maailma loomisesse,» ütles WEFi esimees Klaus Schwab.

«Ent lõpuks on tervis ja kõigi asjaosaliste turvalisus meie kõrgeim prioriteet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles