Valgevene julgeolekuteenistused otsisid läbi sõltumatu uudisteportaali ruumid

Copy
Tut.by vangistatud ajakirjanik Katerina Borõssevitš.
Tut.by vangistatud ajakirjanik Katerina Borõssevitš. Foto: AFP/SCANPIX

Julgeolekutöötajad otsisid täna läbi Valgevene suurima sõltumatu uudisteportaali Tut.by büroo ja mitme ajakirjaniku kodud, ütles saidi toimetaja.

Tut.by peatoimetaja Marina Zolotova ütles AFP-le, et riigikontrolli finantsjuurdlusosakond otsis läbi nii tema kui mitme teise töötaja kodu.

"Julgeolekuteenistuste esindajad tulid ka toimetusse," ütles ta ja lisas, et ei ole mitme töötajaga ühendust saanud.

Läbiotsimist kinnitanud riigikontrolli finantsjuurdlusosakond on mõjuvõimas ametkond, mis on varemgi opositisooni sihikule võtnud.

Teiste hulgas algatati juurdlus president Aljaksandr Lukašenka vastase Viktar Babarõka suhtes ja ta võeti kaks kuud enne eelmise aasta augustis toimunud presidendivalimisi vahi alla.

Babarõka on tänini vahi all ning tema üle mõistetakse kohut korruptsiooni- ja rahapesusüüdistuse alusel.

Alates 1994. aastast Valgevenet valitsenud Lukašenka valiti augustis kuuendaks ametiajaks presidendiks, ehkki opositsiooni ja lääneriikide väitel pettusega. Kõik Lukašenka vastased on kas vangis või riigist põgenenud.

Valgevene ajakirjanike liidu andmetel oli teisipäeva hommiku seisuga trellide taga ka 16 ajakirjanikku.

Esmaspäeval mõisteti Tut.by ajakirjanik Ljubov Kasperovitš keelatud rahvakogunemisel osalemise eest 15 päevaks vahi alla. Märtsis sai portaali ajakirjanik Katerina Borõssevitš kuuekuise vanglakaristuse, sest ta avaldas eelmisel aastal meeleavaldusel surma saanud protestija toimiku arstliku hinnanguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles