USA mereväelased nägid väidetavalt iga päev ufosid

Postimees
Copy
Kaader mullu USA kaitseministeeriumi avalikustatud videost, mis kujutab tundmatut lendavat objekti.
Kaader mullu USA kaitseministeeriumi avalikustatud videost, mis kujutab tundmatut lendavat objekti. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

USA mereväe eruleitnanti Ryan Gravesi sõnul harjusid sõdurid aastate eest tundmatute lendavate objektide – ufode – nägemisega nii ära, et see isegi mitte ei üllatanud neid enam, jäi kõlama üleeile CBSi eetrisse läinud saatest «60 minutit». Lähinädalail peaks USA valitus avalikustama ka raporti, mis kätkeb kogu nende ufode kohta kogutud teavet.

Graves meenutas teleintervjuus, et kui nägi esimest korda Atlandi ookeani rannikul lennukeelutsoonis hõljumas kummalist objekti, mis ei väljutanud heitgaase ja millel polnud nähtavat mootorit, oli ta hämmingus, pidades seda millekski salapäraseks või ohtlikuks.

Nüüd kõlas ta aga nähtust rääkides pigem tüdinult, sest aja jooksul muutus vaatepilt talle ja tema mereväes piloodina teeninud kolleegidele tavaliseks.

«Iga päev,» kirjeldas ta CBSile. «Iga päev vähemalt paari aasta jooksul.»

Tegelikult polnud üleeile esimene kord, kus Graves oma kogemusest rääkis. Juba 2019. aasta kevadel jutustas ta The New York Timesile, kuidas 2014. aasta suvest kuni 2015. aasta märtsini ilmus USA idarannikul peaaegu iga päev taevasse kummalisi objekte, neist üks näis just kui pöörlevat vastutuult.

Ameerika Ühendriikide kaitseministeerium avaldas ka eelmise aasta aprillis kolm varem salastatud videoklippi, mis näitavad USA mereväe pilootide kokkupuudet tundmatute lendavate objektidega.

Ufode teema on aga USAs lähiajal ilmselt teravdatud tähelepanu all, sest The Washington Posti kohaselt avalikustatakse kuue nädala jooksul raport, mis peaks endas kätkema kogu valitsuse kogutud teavet tundmatute lendavate objektide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles