Euroopa Liit avab oma piirid täielikult vaktsineeritud reisijatele (4)

Copy
Vaktsineerimine Itaalias.
Vaktsineerimine Itaalias. Foto: SIPA/Scanpix

Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid täna kokku bloki piiride avamises reisijatele, kes on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud, ütlesid allikad Brüsselist.

Brüsselis toimunud kohtumisel leppisid diplomaadid ka kokku, et tõstetakse taset, milleni võib nakatumus riigis tõusta, enne kui see ebaturvaliseks kuulutatakse. See tähendab, et EL-i piirid võidakse avada reisijatele senisest rohkematest riikidest.

EL-i ministrid võtavad soovitused vastu reedel.

Praegu on EL-i riikidesse hädavajaduseta reisimine keelatud, kui välja arvata väike arv riike, mida peetakse madala koroonataseme tõttu ohutuks.

Riikides on aga hakatud koroonapiiranguid tühistama, avatakse baare, restorane ja hotelle ning tuntakse muret saabuva suve tursmiäri pärast.

Diplomaatide sõnul annaks uus kord nõutava arvu EL-is heaks kiidetud vaktsiinidoose saanud inimestele loa EL-i siseneda.

Kahe nädala nakatumisnäit 100 000 inimese kohta, mille korral on EL-i riikide uksed avatud, tõuseb seniselt 25-lt 75-le.

Sellega jääb Euroopa Liit suletuks veel inimestele paljudest maialma riikidest, aga annab näiteks brittidele võimaluse, sest Suurbritannis on vaktsineerimiskampaania hästi edenenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles