Briti printsid süüdistavad BBCid printsess Diana elu hävitamises

Copy
Printsess Diana koos poegade prints Harry (keskel) ja prints Williamiga 1995. aasta augustis Londonis pidustustel, millega märgiti Jaapani alistamise aastapäeva Teises maailmasõjas.
Printsess Diana koos poegade prints Harry (keskel) ja prints Williamiga 1995. aasta augustis Londonis pidustustel, millega märgiti Jaapani alistamise aastapäeva Teises maailmasõjas. Foto: JOHNNY EGGITT / AFP / SCANPIX

Ühendkuningriigi printsid William ja Harry ründasid BBCd ja selle ajakirjanikku Martin Bashiri meetodite eest, mida nad kasutasid nende emalt printess Dianalt 1990. aastate keskel paljastava intervjuu väljameelitamiseks. Prints Williami sõnul hävitas see nende vanemate suhted ning Harry süüdistas seesugust meediakultuuri ema surmas.

Printside kriitika järgnes sõltumatu uurimise tulemuste avaldamisele, mille kohaselt kasutas Bashir 1995. aastal sensatsiooni põhjustanud usutluse saamiseks võltsitud dokumente ning BBC juhid jätsid kontrollimata, kuidas ta intervjuu sai.

Williami sõnul mõjutas pettus, millega Bashir veenis Dianat usutlust andma, märkimisväärselt seda, mida ta ema tele-eetris ütles ning need avaldused osutusid lõpuks määrava tähtsusega teguriks printsess Diana ja prints Charlesi suhte lagunemisel, vahendas AFP.

Ta lisas, et BBC «armetu ebakompetentsus» toimunu paljastamisel andis olulise panuse Diana elu viimaseid aastaid varjutanud hirmu, paranoia ja isolatsiooni kujunemisele.

Prints Harry omalt poolt teatas: «Meie ema oli uskumatu naine, kes pühendas oma elu [avalikkuse] teenimisele. Ta oli vastupidav, vapper ja ilma kahtluseta aus. Ärakasutamise ja ebaeetiliste töövõtete kultuurist tõukuvad mõjud lõpuks võtsid temalt elu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles