Jaapanis jäi reisijaid täis ülikiirrong juhi kempsupausi ajaks omasoodu kihutama (1)

Postimees
Copy
Jaapani pealinna ja Osaka vahel sõitev ülikiirrong Tokyo raudteejaamas.
Jaapani pealinna ja Osaka vahel sõitev ülikiirrong Tokyo raudteejaamas. Foto: DATICHE NICOLAS / SIPA / SCANPIX

Jaapani raudtee-ettevõtte teatel kihutas terve rongi täis reisijaid hiljuti rööbastel sisuliselt ilma igasuguse järelevalveta, sest pakilisele looduse kutsele vastanud rongijuht lahkus oma postilt ning jättis sõidukil silma peal hoidma konduktori, kes seda juhtida ei osanud.

Rongijuhi kempsus käik oleks ilmselt jäänud märkamata, kui eelmisel nädalavahetusel Tokyo ja Osaka vahel liikunud ülikiirrong shinkansen poleks jäänud ühe minuti jagu hiljaks, mis tõi täpsust väärtustavas riigis kaasa uurimise.

36-aastane rongijuht, kelle nime pole avalikustatud, kannatas väidetavalt kõhuvalu käes ja palus seetõttu võtta 160 reisijaga rongi juhtimine üle konduktoril, et ise kiiresti tualetti minna. Ta oli ära kolm minutit, samal ajal kihutas rong edasi kiirusega 150 kilomeetrit tunnis.

Kyodo uudisteagentuuri andmeil konduktor selle aja kestel Hikari-seeria rongi juhtimisse ei sekkunud.

Raudteefirma pressiesindaja selgitas uudisteagentuurile AFP, et ülikiirrongides on range keskne arvutipõhine kontrollsüsteem, kuid rongijuht peab olema alati oma kohal, et reageerida võimalikele ootamatustele. Samuti on rongijuhi ülesanne käsitsi kiirendada või pidurdada, et tagada ohutus ning rongi graafikus püsimine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles