VIDEOD Ida-Austraalia majapidamistes võimutsevad miljonid hiired

Postimees
Copy
Mees hoiab käes kasti toidupoest kokku kogutud surnu hiirtega Gulargambone'i linnas Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariigis.
Mees hoiab käes kasti toidupoest kokku kogutud surnu hiirtega Gulargambone'i linnas Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariigis. Foto: Pompy Singh / AP / Scanpix

«Ainus hea hiir on surnud hiir,» kuulutas sel nädalal Austraalia asepeaminister Michael McCormack. Põhjuseks riigi idaosas juba mitu kuud farme laastavad ja asulates võimutsevad miljonid hiired, kelle pealetungile kavatsetakse nüüd vastu astuda mürgiga.

Kui seni on hiired teinud Uus-Lõuna-Walesi osariigis peamiselt kahju põldudel ja farmides, põhjustades miljonite dollarite ulatuses kahju saagile ja põllutöömasinatele, siis professionaalse koristaja Sue Hodge’i sõnul otsivad näljased närilised üha enam pelgupaika ka elumajades.

Sydneyst nelja sõidutunni kaugusel läände jäävas Canowindra väikelinnas kulutab Hodge terveid päevi, korjates surnud hiiri kokku klientide kodudesse üles pandud lõksudest. Ta koristab nende väljaheiteid köökidest, laste tubadest ja isegi vooditest, kirjeldas CNN.

«See on lihtsalt pidev. Ma kirjeldaks seda kui vigastust, mille puhul oled pidevalt valudes. Lõpuks hakkab see mõjutama vaimset tervist,» kirjeldas The Guardianile Uus-Lõuna-Walesi keskosas asuva Trundle’i väikelinna koolidirektor John Southon.

Tema sõnul pole seesugust hiirte pealetungi võimalik mõista, kui seda pole ise kogetud: «Keegi ei mõista seda tõeliselt teravat lõhna. Asjaolu, et su mööbel pistetakse nahka, on lihtsalt kohutav. Hiired on söönud ära kogu meie õhukonditsioneeri süsteemi isolatsiooni. Nad on söönud ära juhtmed kooli katusel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles