Boko Harami liider lasi end lahingus rivaalidega arvatavasti õhku

Postimees
Copy
Boko Harami liider Abubakar Shekau 2018. aasta alguses avaldatud videos.
Boko Harami liider Abubakar Shekau 2018. aasta alguses avaldatud videos. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Nigeeria islamistliku terrorirühmituse Boko Haram pikaaegne juht Abubakar Shekau sooritas kuulujuttude kohaselt kolmapäeva öösel enesetapu, lastes end lahingu käigus õhku, kuid tema surmast on alusetult teatatud ka varem mitmel korral ning nüüdki väidab osa allikaid, et mees pole mitte surnud, vaid raskelt vigastatud.

Väidetavalt püüdis Boko Harami juht Shekau vältida vastaste kätte vangi langemist lahingus ISISega liidus oleva Islamiriigi Lääne-Aafrika Provintsi (ISWAP) võitlejate vastu Nigeeria kirdeosas Borno osariigis. Kohaliku portaali Sahara Reporters sõjaväeallikate kohaselt otsustas terroriliider end õhku lasta, kui tema kaasvõitlejad Sambisa metsas kinni võeti ja tapeti.

Aastate jooksul on Nigeeria sõjavägi teatanud Abubakar Shekau tapmisest palju kordi, kuid seni on ta igal puhul mõne nädala jooksul esinenud internetis pöördumisega, milles on mõnitanud oma väidetavaid surmajaid, kirjeldas The New York Times.

Sel korral pole armee ametlikult Sheka väidetavat surma kommenteerinud ning ka Nigeeria põhjaosas üha rohkem võimu haaranud ISWAP, mis eraldus Boko Haramist viie aasta eest, pole avaldustega esinenud.

Uudisteagentuurile AFP ütlesid kaks luureallikat eile, et Shekau on raskelt haavatud.

The Guardianiga rääkinud Nigeeria luureallikad ei suutnud samuti kinnitada, kas Shekau on surnud või ainult haavatud.

Nende väitel piirasid tosina pikapi ja raskerelvastusega ISWAP võitlejad Shekau ja tema kaaslased kolmapäeval sisse. Pärast Boko Harami liidri ihukaitsjate tapmist olla ISWAPi võitlejad nõudnud, et Shekau vannuks truudust nende juhile Abu Musab al-Barnawile

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles