Moskva tegevus lükkas Euroopa Ülemkogul kliimaküsimuse tagaplaanile

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Möödunud nädalal pidas ülemkogu juht Charles Michel (esiplaanil) ettevalmistavaid videokohtumisi: peaminister Kaja Kallas oli samas vestluses Rumeenia presidendi Klaus Iohannisega.
Möödunud nädalal pidas ülemkogu juht Charles Michel (esiplaanil) ettevalmistavaid videokohtumisi: peaminister Kaja Kallas oli samas vestluses Rumeenia presidendi Klaus Iohannisega. Foto: Stephanie Lecocq/EPA/Scanpix

Kuigi algidee järgi pidanuks täna Brüsselis algav Euroopa Ülemkogu keskenduma puhtalt kliimale, võetakse avaõhtusöögil ette hoopiski Venemaa küsimus.

«Venemaa ebaseaduslikud ja provokatiivsed sammud on jätkunud nii ELi liikmesmaades kui väljaspool seda, viimati seoses nn ebasõbralike riikide nimekirjaga,» nentis ülemkogu eesistuja Charles Michel nädalavahetusel välja saadetud ametlikus kutsekirjas liikmesmaade liidritele.

Juba enne seda, kui Moskva andis välja «ebasõbralike riikide» nimekirja, mis koosnes USAst ja Tšehhist, kinnitas viimase välisminister Jakub Kulhánek, et nende diplomaadid teevad mai ülemkogu silmas pidades tööd selle nimel, et EL astuks idanaabri suhtes vastusamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles