Ryanairi juht: Minskis lahkusid lennukist ka Valgevene KGB agendid (5)

BNS
Copy
Ryanairi lennu FR4978 reisijad Vilniuses.
Ryanairi lennu FR4978 reisijad Vilniuses. Foto: Andrius Sytas/Reuters/Scanpix

Eile Valgevene võimude poolt kaaperdatud ja Minskis maanduma sunnitud lennukist lahkusid Valgevene pealinnas koos vahistatud ajakirjaniku ja tema elukaaslasega tõenäoliselt ka KGB agendid.

Eile õhtul Minskis maanduma sunnitud Ryanairi lennuga ei jätkanud edasilendu Vilniusse kaks Valgevene ja neli Vene kodanikku, ütles Valgevene opositsiooni koordineerimisnõukogu liige endine kultuuriminister Pavel Latuško. «Meile teadaolevalt ei pääsenud Minskist Vilniusse kaks Valgevene ja neli Vene kodanikku,» teatas Latuško oma Telegrami kanalis.

Viimase informatsiooni kohaselt ei jätkanud lendu viis reisijat – neli Valgevene kodanikku ja üks Venemaa kodanik. Nende seas vahistatud ajakirjanik Raman Pratasevitš ja tema Venemaa kodakondsusega elukaaslane Sofia Sapega. Ülejäänud kolme isiku näol oli tõenäoliselt tegu Valgevene KGB töötajatega. 

Sellele vihjas ka Ryanairi lennufirma juht Michael O'Leary täna antud intervjuus. «Tundub, et Valgevene võimude sihtmärgid olid ajakirjanik ja tema reisikaaslane,» ütles O'Leary Iiri raadiojaamale Newstalk. «Usume, et Minskis lahkusid lennukist ka Valgevene KGB agendid.» 

«Meie andmetel ähvardasid Valgevene tsiviillennundusvõimud, eeskätt Minsk-2 lennuvälja lennujuhid Ryanairi reisilennuki alla tulistada, ja sel eesmärgil saadeti välja hävitaja MiG-29,» ütles Latuško.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles