Hispaania purustas endise Briti merejalaväelase narkojõugu

Copy
Selle aasta märtsis Hispaanias Kanaari saarte lähistel ühelt laevalt konfiskeeritud 18 tonni hašišit. Foto on illustratiivne.
Selle aasta märtsis Hispaanias Kanaari saarte lähistel ühelt laevalt konfiskeeritud 18 tonni hašišit. Foto on illustratiivne. Foto: EPA / Scanpix

Hispaania politsei purustas hašišismugeldajate võrgu ja vahistas kümme isikut, teiste seas jõugu arvatava juhi endise Briti merejalaväelase.

Kahtlusalused vahistati eelmisel nädalal Hispaania lõunaosas Cadizis ja Malagas ning Põhja-Aafrika enklaavis Ceutas, teatas politsei esmaspäeval.

Vahistatute seas on endine Briti kuningliku mereväe merejalaväelane, keda peetakse jõugu juhiks ja keda kahtlustatakse uimastite meritsi transportimises.

Politsei teatel elas kahtlusalune «luksuslikes tingimustes» Cadizis ning oli seotud Briti ja Ukraina kuritegelike rühmitustega.

Vahistatutele kuulus mitu firmat, mis müüsid ja rentisid laevu ja paate, mida ta kasutas hašiši transportimiseks, samuti kuulusid talle riiulifirmad, mida kasutati uimastitulude pesuks.

Operatsiooni käigus, mis viidi läbi koostöös Briti politseiga, konfiskeeriti kaks jahti ja purjekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles