Pakistanis tabati arvatav Londoni rünnakute korraldaja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistanis loodeosas kolmapäeval korraldatud haarangu käigus saadi kätte saudi päritolu Al-Qaeda tegelane, keda kahtlustatakse pommirünnakute korraldamises Londoni transpordisüsteemis 7. juulil 2005.


CIA agentidega koostöös arreteeritud mehe nimeks teatasid kohalikud allikad Zabi ul Taifi ning praegu kuulavad teda Islamabadis üle julgeolekutöötajad, vahendas AFP.

Taifi tabati koos kuue võitlejaga ühe afgaani pagulase majast Peshawari linna lähedal öise erioperatsiooni käigus, mida jälgisid USA eksperdid väidetavalt nii kohapeal kui ka mehitamata luurelennuki abil.

Luureallikate sõnul arvati, et sissid kavandasid seal rünnakuid NATO konvoidele, mis liiguvad läbi selle piirkonna Afganistani suunas.

Pakistani siseministeeriumi ülem Rehman Malik ütles ajakirjanikele, et kätte saadi kaks «kõrge väärtusega sihtmärki», kuid nimesid ta ei avaldanud.

7/7 rünnakutena tuntud suitsiidipommiplahvatused tapsid Londonis kolme ja pole aasta eest kokku 52 inimest ning vigastasid veel sadu. Pommide õhkijateks kolmes metroorongis ja ühes bussis olid neli noort islamiusulist Briti kodanikku.

Briti välisministeerium alles uurib viimaste teadete tõelevastavust ega ole neid kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles