Vennad Castrod usuvad Obamasse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raúl Castro (keskel) ja Argentiina president Cristina Fernández de Kirchner (vasakul).
Raúl Castro (keskel) ja Argentiina president Cristina Fernández de Kirchner (vasakul). Foto: AP / Scanpix

Kuuba pikaaegne president Fidel Castro ja tema mantlipärijast vend Raúl Castro usuvad, et kaks päeva tagasi USA presidendiks vannutatud Barack Obama suudab kahe riigi vahelisi suhteid parandada.


Kommunistliku saareriigi revolutsiooni elav legend Fidel Castro kohtus täna Kuuba pealinnas Havannas Argentiina presidendi Cristina Fernández de Kirchneriga. Viimase sõnul jälgis 82-aastane Fidel Castro vastse USA presidendi inauguratsioonikõnet telerist, vahendas AFP.

Kirchneri sõnul jättis Obama Fidel Castrole «absoluutselt siira» poliitiku mulje, kellel on liidrile sobivad kogemused. Castro sõnul usub Obama sügavalt oma ideedesse ja suudab need loodetavasti ka ellu viia.

Ligi pool sajandit saareriiki juhtinud 82-aastane Fidel loovutas tõsiste tervisehädade tõttu võimutäiuse mullu nooremale vennale Raúlile, kes möödunud aasta 24. veebruaril presidendiks kinnitati.

Kohtumine Kirchneriga põrmustas ka meedias levinud kuulujutud, nagu oleks Fidel Castro tervislik seisund väga halb. Mõned pidasid legendaarset juhti koguni surnuks.

Kirchneri sõnul vestles ta Fidel Castroga tund aega poliitilistel teemadel ja endine riigijuht oli seejuures heas toonuses. Ühtegi fotot kohtumisest seni avaldatud pole.

Praegu kommunistliku saareriigi tüüri juhtiv Raúl Castro soovis samuti Obamale õnne, kuid tema sõnul võivad uue presidendiga kaasnevad ootused olla liiga kõrged. Raúl Castro avaldas Kuuba nimel valmisolekut dialoogiks Ühendriikidega.

«Kas te arvate, et kui ta oleks tõsiselt haige, ma naerataksin siin?» küsis Raúl Castro, kes lükkas samuti ümber oma venna tervise ümber ringlevad kuulujutud.

«Varsti sõidan ma Euroopasse. Kas te arvate, et ma võiksin siit lahkuda, kui Fidel oleks tõesti raskes seisundis?» lisas Raúl Castro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles