Leht: Soome peaminister kasutab riigi raha isiklikuks tarbeks (18)

Alexandra Saarniit
Copy
Soome peaminister Sanna Marin.
Soome peaminister Sanna Marin. Foto: Heikki Saukkomaa via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Soome ajaleht Ilta-Sanomat vahendas teisipäeval, et peaminister Sanna Marin kasutab riigi raha enda ja oma pere hommikusöökide jaoks. Marini sõnul ei ole ta ainukene peaminister, kes riigi rahaga taoliselt ümber käis.   

Soome meedias toodi välja, et peaministri perekond kulutab hommikusöökidele umbes 300 eurot kuus. Kuigi Kesärantas, Helsingis asuvas peaministri residentsis, on teatud teenused - majutus, sisustus jm - peaministrile lubatud, ei kuulu lehe teatel sinna alla toitlustusteenused. 

Marin jäi vastates kidakeelseks ning sõnas, et ka teised peaministrid on Kesärantas hommikust söönud. «Praktika on olnud sama mis eelmistel peaministritel ja ametnikud saavad kindlasti vastata ka täiendavatele küsimustele. Ma pole isiklikult nende otsustusprotsessidega seotud olnud,» ütles Marin.

Hommikusöögi hüvitis põhineb peaministri kantselei tõlgendusel. Tõlgenduse kohaselt on peaministril ja tema perekonnal õigus Kesäranta residentsis viibides saada riigi vahenditest hommikueineid. Hüvitist on saanud ka teised peaministrid, kuid Marini juhiks saades on hüvitise kasutamine varjatud olnud. Veel vahendas Soome presidendi kantselei, et presidendipaar maksab isiklikuks kasutamiseks mõeldud toidu eest ise.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles