Austraalia suuruselt teine linn pandi haiguspuhangu tõttu lukku

BNS
Copy
Melbourne
Melbourne Foto: AFP/SCANPIX

Austraalia suuruselt teine linn Melbourne pandi neljapäeval nädalaks lukku, ütlesid ametnikud, kes süüdistasid linna koroonaviiruse puhangus aeglast vaktsineerimist ja lekkeid karantiinikeskustes.

Melbourne'i ja seda ümbritsevate alade viiel miljonil elanikul kästi nädal aega kodus püsida pärast 26 koroonanakkuse tuvastamist, ütles Victoria osariigi peaminister James Merlino.

«Viimase päevaga oleme me saanud rohkem tõendeid, et meil on tegemist väga nakkava viirusetüvega; murettekitava tüvega, mis levib kiiremini, kui me seni näinud oleme,» ütles ta.

Tuvastatud viirusetüvi on B1617, mis levib laialdaselt Indias ja mis jõudis Austraaliasse välismaalt naasnud reisijaga.

Melbourne'is suleti koolid, pubid ja restoranid, samuti keelati kogunemised ja kehtestati maskikandmise kohustus.

Uus-Meremaa on reisimulli Victoria osariigiga juba peatanud ja nüüd keelatakse sealsetel elanikel reisida ka teistesse Austraalia osariikidesse.

Merlino sõnul on nakkuskolde taga ka konservatiivse keskvalitsuse aeglane vaktsineerimiskampaania.

«Kui vaktsineeritud oleks rohkem inimesi, võiks me olla hoopis teistsuguses olukorras, kui me täna oleme. Aga kahjuks me ei ole,» lausus ta.

Tegemist on neljanda korraga, kui Austraalia suuruselt teine linn on alates pandeemia algusest lukku pandud. Mullu kehtisid linnas ranged piirangud pea neli kuud.

Austraalias on seni tuvastatud umbes 30 000 koroonaviiruse juhtu, neist suurem osa Victoria osariigis mulluse teise laine ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles