Fritzli protsess algab märtsis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St. Pölteni vangla, kus hoitakse kurikuulsat intsesti-isa Josef Fritzlit.
St. Pölteni vangla, kus hoitakse kurikuulsat intsesti-isa Josef Fritzlit. Foto: AP / Scanpix

Austria kohtu teatel algab intsestiprotsess kurikuulsa Amstetteni verepilastaja üle märtsi teisel poolel.


St. Pölteni linnas kohtu ette astuvat Josef Fritzl vangistas veerand sajandi eest oma teismelise tütre keldrisse ning vägistas teda seal 24 aasta vältel, mille jooksul sündis viimasele seitse last, vahendas AFP.

Praegu hoitakse teda kohalikus eeluurimisvanglas ning psühhiaatrite sõnul on ta vaimselt valmis kohtupidamiseks.

16. märtsil algav protsess kestab esialgse plaani kohaselt umbes nädala, kuid kohtuotsuse aega pole paika pandud, ütles pressiesindaja, kelle sõnul lubatakse alguses saali ka avalikkus ja meedia, ent hiljem sõltub ligipääs juhtumi edasistest arengutest.

73-aastane mees on tunnistanud oma teod üles, kuid eitab vastutust ühe oma vastsündinud lapse surmas, ehkki kinnitab, et põletas selle surnukeha ise puuküttega boileris.

Kolm last viis ta hiljem elama enda ja abikaasa majja, aga ülejäänud kolm jäid alla keldrisse oma ema juurde ega näinud elu jooksul kordagi päevavalgust enne pääsemist mullu aprillis.

Koletu lugu tuli välja siis kui üks keldris elanud lastest, 19-aastane Kerstin, jäi raskelt haigeks ning ta viidi haiglasse ravi saama.

Fritzilt ootab süüdimõistmise korral eluaegne vangistus. Talle on esitatud süüdistus mõrvas, vägistamises, sekvesteerimises, intsestis, raskes kallaletungis ja orjastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles