Valgevenes vangistatud ajakirjaniku vanemad palusid rahvusvahelist abi (1)

Copy
Natalia ja Dmitri Pratasevitš.
Natalia ja Dmitri Pratasevitš. Foto: Grzegorz Krzyzewski/Fotonews/ZUMAPRESS.com

Valgevenes vangistatud ajakirjaniku ja aktivisti Raman Pratasevitši vanemad palusid neljapäeval poja vabastamiseks rahvusvahelist abi.

«Ma tahan, et edastaksite meie üleskutse kõikjal ja kogu maailmas, valitsuste esindajatele, Euroopa Liidu riikidele, Euroopa Liidu juhtidele ja USA liidritele. Ma pöördun teie poole palvega aidata mul oma poega vabastada,» ütles ema Natalia ajakirjanikele Varssavis.

Romani isa Dmitri hinnangul on tema poeg «karm mees» ja «kangelane».

«Kogu elu võitles ta tõe eest ja kandis seda inimestele edasi, mistõttu pani president Lukašenko selle põlastusväärse teo toime,» sõnas Dmitri Pratasevitš.

Abielupaar ja nende advokaat kinnitasid, et pärast poja vangistamist pole neil olnud temaga mingit kontakti.

Arenenud tööstusriikide ühenduse G7 välisministrid nõudsid neljapäeval Valgevene opositsioonilise ajakirjaniku Pratasevitši viivitamatut ja tingimusteta vabastamist.

Režiim vahistas Ryanairi pardal olnud Pratasevitši, kui lennuk väidetava pommiohu tõttu jõuga Minski lennuväljal maanduma sunniti.

«Me nõuame Pratasevitši, aga ka teiste Valgevenes kinni peetavate ajakirjanike ja poliitvangide viivitamatut ja tingimusteta vabastamist,» seisis Suurbritannia valitsuse üllitatud ministrite ühisavalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles