Biden kutsus taas üles oma infrastruktuurikava toetama

Copy
President Joe Biden Clevelandis.
President Joe Biden Clevelandis. Foto: Evan Vucci/AP

USA president Joe Biden kustus neljapäeval jälle üles oma infrastruktuurikava toetama, mis tema sõnul on «põlvkondlik investeering» hoidmaks Ühendriike ees suurriigist Hiinast.

«See tagab, et ameeriklased ei jää maha,» kinnitas Biden muu hulgas.

Ohio osariigis asuvas Clevelandi kogukonnakolledžis esinedes ütles Biden, et tema 1,7 triljoni dollari suurune kava on võimalus kasutada ära USA kiiret taastumist koroonapandeemiast väljumise järel.

«Oleme pöördepunktis. Meil on võimalus haarata majanduse hoog ja seekord tegeleda kõigi inimestega, kõigiga, kes on seni kõrvale jäetud,» sõnas riigipea.

USA senati vabariiklased tegid varem päeval Bideni taristukavale vastuettepaneku ja pakkusid välja oma 928 miljardi dollari suuruse plaani.

Vaidlused käivad plaani selle osa üle, mis läheb kaugemale tavapärasest teede, ühistranspordi ning sadamate ja lennujaamade rahastamisest.

Läbirääkimised on kahe partei üksmeele saavutamise seisukohast olulised, sest kõik ootavad, kas Valge Maja ja vabariiklased suudavad kokkuleppele jõuda või tuleb Bideni demokraatidel võtta tohutu plaan vastu opositsiooni toetuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles