Hiina tsenseeris «Sõprade» uuest osast välja neid pahandanud artistid

Postimees
Copy
«Sõprade» osalised Jennifer Aniston (vasakult), Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, David Schwimmer ja Matt LeBlanc Los Angeleses kokkutulekuosa filmimise ajal.
«Sõprade» osalised Jennifer Aniston (vasakult), Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, David Schwimmer ja Matt LeBlanc Los Angeleses kokkutulekuosa filmimise ajal. Foto: Terence Patrick / HBO Max / EPA / Scanpix

Fännide seas pikalt oodatud komöödiasarja «Sõbrad» kokkutulekuosa jõudis eile ka Hiina publikuni, kuid umbes kuue minuti jagu lühemalt kui ülejäänud maailmas: tsensori kääride vahele jäid näiteks jaos erikülalistena kaasa löönud Korea poistebänd BTS, Lady Gaga ning Justin Bieber, kes kõik on eri põhjustel sattunud Pekingiga pahuksisse.

Kärbitud versioon oli väljas kõigil kolmel Hiina voogedastusplatvormil, kes hankisid õiguse «Sõprade» eriosa näidata, vahendas BBC.

Pole selge, kas tsensuurikäsu andsid Hiina võimud või oli see voogedastuskeskkondade iQiyi, Youku ja Tencent Video enda algatus, et vältida n-ö poliitiliselt tundlikku sisu.

Paljud fännid märkasid nimelt, et välja lõigatud katked erinesid pisut sõltuvalt keskkonnast. Kõige lühemaks oli «Sõprade» uue osa nudinud iQiyi, kus eetrisse läks enam kui kuue minuti jagu vähem materjali kui originaalversioonis, mis on 1 tund ja 44 minutit pikk. Tencent Video oli teinud kärpeid ligi viie minuti jagu ning Youku umbes nelja minuti võrra.

Lisaks BTSi, Lady Gaga ja Justin Bieberi ülesastumise täielikult välja lõikamiseni peideti Hiina vaatajate eest ka näiteks «Sõprade» geifännid, viited urineerimisele ja näitleja Matt LeBlanci aluspesus kujutanud kaader, kirjutas Variety.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles