Ajakirjaniku süüdi lavastanud Vene politseinikud mõisteti vangi (1)

Copy
Ivan Golunov (vasakult teine) Moskva linnakohtus 28. mai 2021.
Ivan Golunov (vasakult teine) Moskva linnakohtus 28. mai 2021. Foto: VLADIMIR GERDO/TASS

Moskva kohus mõistis reedel vangi viis endist politseinikku, kes olid sokutanud tuntud uurivale ajakirjanikule narkootikume, et ta süüdi lavastada.

Riiklik uudisteagentuur TASS ja teised väljaanded teatasid kohtunikule viidates, et politseinikud mõisteti 2019. aasta juhtumi eest viieks kuni 12 aastaks vangi.

Uudisteagentuuri Interfax teatel võtsid politseinikud ajakirjanik Ivan Golunovi 2019. aasta juunis seadusevastaselt kinni ja manipuleerisid asitõenditega. Golunov (38) vabastati mõni päev hiljem pärast enneolematut kampaaniat tema toetuseks. Viis politseinikku võeti vahi alla läinud aasta jaanuaris.

Igor Ljahhovets, kes uurijate sõnul operatsiooni juhtis, eitas oma süüd ja mõisteti 12 aastaks karistuskolooniasse. Kolm tema alluvat, kes samuti süüd ei tunnistanud, mõisteti vangi kaheksaks aastaks. Viies süüalune tunnistas kuriteo üles ja talle määrati leebem viieaastane karistus.

Endistel politseinikel kästi igaühel maksta Golunovile ka miljon rubla ehk 11 100 eurot kahjutasu.

Golunov on nimekas reporter, kes on tuntud Vene jõustruktuuride uurimise poolest. Muu hulgas on ta uurinud korruptsiooni matuseäris ja Moskva linnavalitsuses.

Tema toetajad ja tööandja, sõltumatu väljaanne Meduza, on öelnud, et narkootikumid sokutati talle kättemaksuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles