Indoneesia vabastas neli kuud kinni hoitud kaks naftatankerit

Copy
Indoneesias neli kuud kinni hoitud kaks naftatankerit - Panama lipu all sõitev MT Freya ja Iraani lipuga MT Horse.
Indoneesias neli kuud kinni hoitud kaks naftatankerit - Panama lipu all sõitev MT Freya ja Iraani lipuga MT Horse. Foto: Reuters / Scanpix

Indoneesia võimud vabastasid riigi vetes nafta ebaseadusliku ümberpumpamise tõttu neli kuud kinni hoitud kaks naftatankerit.

Iraani lipu all sõitev MT Horse ja Panama lipuga MT Freya vabastati reedel. Lahkuda lubati ka mõlema laeva kaptenil, kuigi nad mõisteti teisipäeval aastaks vangi laevandusreeglite rikkumise tõttu, ütles laupäeval Indoneesia mereohutusameti kõneisik Wisnu Pramandita.

«Nad vabastati tingimisi. Neid ei pea reaalselt vangi panema, kuid nad ei tohi sooritada sama rikkumist järgmised kaks aastat,» ütles ta.

MT Freyat trahviti ka kahe miljardi ruupiaga (ligi 140 000 dollariga) naftareostuse eest.

Iraani riigitelevisioon ja naftaministeeriumi uudisteagentuur SHANA teatasid, et MT Horse jätkab oma reisi ning naaseb seejärel kodumaale.

Iraan on müünud naftat mustal turul sestpeale, kui USA eelmine president Donald Trump kehtestas islamivabariigile 2018. aastal uuesti sanktsioonid ning ähvardas ka karistada riike, mis ostavad Iraanilt toornaftat.

MT Horse ja MT Freya peeti kinni jaanuari alguses koos 36 iraanlasest ja 25 hiinlasest meeskonnaliikmega.

Hiina valitsus kutsus Indoneesiat kohtlema hiinlastest meremehi õiglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles