Sanna Marini hommikusöögiarvete suurus oli umbes 850 eurot kuus (11)

Copy
Sanna Marin
Sanna Marin Foto: MARKKU ULANDER/AFP

Soome peaministri Sanna Marini hommikusöögiarved olid igakuiselt umbes 850 eurot, teatasid ajalehed Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Hinnangu andsid peaministri kantselei ja riiginõukogu ehk valitsuse kantselei.

Värsketes hinnangutes on summa varasemaga võrreldes oluliselt suurenenud, sest varem teatas Iltalehti, et Marin saab Kesäranta ametiresidentsis elades enda ja pere hommikusöögi tarvis 300 eurot kuus.

Laupäeval ütles Marin, et tasub hommikusöögiga seotud kulutused ise, sest sellega on seotud mitmeid küsitavusi. Ta lubas ka veenduda, et vaadatakse üle peaministri Kesäranta suveresidentsis pakutavate teenuste ja muude peaministriga seotud teenuste juhiste asjakohasus ning vajadusel ajakohastatakse neid.

«Peaministri ülesannetega seotud teenused on olnud välja kujunenud, ent sellest hoolimata selgus, et asjad on veidi ebaselged. On hea, et see asi ära klaaritakse,» kirjutas Marin laupäeval Twitteris.

Ajalehed Iltalehti ja Ilta-Sanomat ütlesid, et peaministri kantselei uurib praegu maksuametist, kuidas riigi vahenditest tasutud hommikusööki maksumaksmise mõttes suhtutakse.

«Peaminister soovib tasuda hommikusöögikulutused aastate 2020 ja 2021 eest, kuid kõigepealt peab maksuametiga asjad selgeks saama, et ta ei peaks maksma veel lisamakse hommikusöögi ja selle võimalike maksualaste õiguslike tagajärgedega seoses,» öeldi Marini kantseleist.

Helsingi politsei ütles reedel, alustab eeluurimist, milles keskendutakse peaministri kantselei ametnike otsustele hommikusöögi tasumise osas.

Eeluurimine puudutab vaid ametnike tegevust ning mitte peaminister Marini või tema ametikohustuste täitmist.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles