Elevandikari rändab Hiina külast külla

Copy
Elevandikari liikumas Hiina Yunnani provintsis.
Elevandikari liikumas Hiina Yunnani provintsis. Foto: Reuters / Scanpix

Läbi Loode-Hiina on rännakule asunud 15-pealine elevandikari, mis põikab teel küladesse, nosib põldudelt vilja, tungib aitadesse ja on tekitanud miljonitesse dollaritesse ulatuvat kahju.

Viimase nädala jooksul on elevandid joonud tühjaks veetsisterni, tuuseldanud maisipõllul ja kustutanud nälga aidas, teatas riiklik telekanal CCTV.

Miks Hiinas kaitsealused India elevandid Yunnani provintsi Xishuangbanna rahvuspargist rännakule asusid, ei ole teada. Ka nende sihtkohta ei tea keegi.

Aprillist alates on kari maha kõmpinud 500 kilomeetrit.

Elevantide kulgu jälgivad tähelepanelikult kohalikud elanikud ja ametivõimud. Üldsuse ohutuse tagamiseks on väljas sajad inimesed.

Teisipäeval teatasid Yunnani võimud, et elevandid on mitme miljoni elanikuga provintsipealinnast 20 kilomeetri kaugusel asuvas linnas.

Asjatundjad arvavad, et elevandid on eksinud, sest nii pika teekonna võtavad nad ette harva.

Aprilli keskpaigast alates on elevandid hävitanud umbes 56 hektarit põlluvilju ja tekitanud 6,8 miljoni jüaani (1,07 miljoni dollari) ulatuses kahju, ütles CCTV.

Inimesed ei ole kannatada saanud. Kohalikud on püüdnud juhtida loomi eemale toiduga meelitades ja tõkestanud nende teed veokitega.

Yunnanis elab looduses umbes 300 elevanti, ütles uudisteagentuur Xinhua. Nende arv on 1980. aastate 193-ga võrreldes tublisti kasvanud.

Viimastel aastatel tuleb aga üha enam teateid küladesse sattunud ja viljapõlde tuuseldavatest elevantidest, sest metsakasvatuse käigus on neile toiduks sobivad taimed asendunud järkjärgult kõlbmatutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles