Litvinenko isa nimetas poega reeturiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastaja Moskva galeriis Aleksandr Litvinenkot kujutava maali ees. Autoriteks Dmitri Vrubel ja Viktoria Timofejeva.
Külastaja Moskva galeriis Aleksandr Litvinenkot kujutava maali ees. Autoriteks Dmitri Vrubel ja Viktoria Timofejeva. Foto: SCANPIX

Polooniumimürgitusse surnud Aleksandr Litvinenko isa mõistis tänases teleintervjuus oma poja reeturina hukka ja palus Venemaalt andestust, vahendab AFP.

«Ma palun sul mulle andestada, mu emamaa, andesta mulle, jumala eest,» sõnas Valter Litvinenko riigi kontrolli all olevas Pervõi Kanalis eetris olnud intervjuus, mis oli tehtud mehe kodumaal Itaalias.

«Kui selgus, et ta oli MI6 (Briti välisluureteenistus)  agent, oli see mulle ja tervele meie perekonnale häbiks,» sõnas ta pisararohke intervjuu käigus ja nimetas poega «reeturiks».

Aleksandr Litvinenko oli endine Venemaa julgeolekuteenistuse FSB agent, kes suri 43-aastasena ühes Londoni hotellis pärast polooniumiga mürgitatud tee joomist. Oma mürgitamises süüdistas ta Kremlit.

Mehe surm põhjustas Venemaa ja Suurbritannia suhetes diplomaatilise kriisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles