Kreml: Bideni-Putini kohtumisest ei maksa palju loota

Copy
Vene president Vladimir Putin ja USA riigipea Joe Biden.
Vene president Vladimir Putin ja USA riigipea Joe Biden. Foto: AFP/SCANPIX

Kremlis ei oodata Vene presidendi Vladimir Putini ja USA riigipea Joe Bideni kohtumisest just paljut, kahepoolsetes suhetes on väga palju tüliküsimusi, kuid riigijuhtidel on võimalus arutada lahkarvamusi.

«See kohtumine on väga-väga tähtis. Tõepoolest, ütleme nii, langeda mingitesse kõrgendatud ootustesse oleks väär, sedavõrd suur on meie kahepoolsetes suhetes lahkhelide ja isegi tülide potentsiaal, et oodata mingit edasiliikumist vastastikuse mõistmise osas ei tule,» ütles reedel Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teleusutluses.

Samas lisas: «Mõnikord on kasulik ka nõustuda sellega, et me kokku ei lepi. Selles mõttes saavad kaks presidenti võimaluse arutada seda päevakorras olevate küsimuste ja lahkarvamuste kogumit vahetult.»

Peskov märkis, et presidendid võtavad üles teemad, mida nad peavad oma riikide jaoks esmatähtsateks.

«Igal juhul on isegi mingi tipptasemel suhtlemise algus, vaatamata kahepoolsete suhete äärmiselt nutusele olukorrale, väga soodne samm,» sõnas pressiesindaja.

Vene suurima panga Sberbank juht German Gref ei oota samuti läbimurret Putini ja Bideni kohtumiselt: parem on juba algselt arvestada vähemaga, et ei tuleks pettuda.

«Ma ei saa öelda, et mul oleks suuri lootusi, kardan pettuda. Ootasime väga paljut (Putini ja USA presidendi Donald Trumpi 2018. aasta) Helsingi kohtumisest, läks aga vastupidi,» ütles Gred Peterburi majandusfoorumil.

«Seepärast eelistan ma ehk pigem ootusi alandada. Kui tuleb midagi head, siis peame seda boonuseks,» ütles pankur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles