Putin allkirjastas «ekstremistide» seaduse (1)

Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Reuters/ScanPix

Vene president Vladimir Putin allkirjastas reedel ootuspäraselt seaduse, mida saab kasutada selleks, et takistada opositsionäär Aleksei Navalnõi liitlastel ja teistel Kremli kritiseerijatel valimistel kandideerida.

Parlamendi ülemkojas föderatsiooninõukogus kolmapäeval ülekaaluka häälteenamusega heaks kiidetud eelnõu ei luba valimistel kandideerida «ekstremistlike» organisatsioonide juhtidel, toetajatel ja lihtliikmetel.

Kremli kritiseerijate sõnul laiendavad Vene võimud septembrikuiste duumavalimiste eel samme opositsiooni mahasurumiseks.

Ilmselt puudutab seadus Navalnõi organisatsioone, sest kohus kaalub parajasti, kas tunnistada tema poliitiline võrgustik äärmuslikuks. Otsus võib sündida juba järgmisel nädalal.

Navalnõi võrgustiku juhtide ja aktivistidega seadus aga ei piirdu, vaid puudutab potentsiaalselt ka kümneid tuhandeid venelasi, kes on toetanud tema tegevust annetustega.

Ekstremistlikuks kuulutatud rühmituste juhid ei tohi viis aastat parlamendivalimistel kandideerida, lihtliikmed ja organisatsiooni tegevuse rahastajad saavad keelu kolmeks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles