Itaalias manustati reedel rekordilised 600 000 vaktsiinidoosi

Copy
Vaktsineerimine Itaalias.
Vaktsineerimine Itaalias. Foto: EPA/Scanpix

Itaalias manustati reedel rekordilised 600 000 doosi vaktsiini, teatasid võimud; riik on vaktsineeritud inimeste arvult Euroopas teisel kohal.

«Eile tehti 24 tunni jooksul rekordarv kaitsesüste ehk 600 000 ning kõigi manustatud vaktsiinidooside arv ületas 37 miljonit,» teatas laupäeval immuniseerimise eest vastutav amet.

«Itaalia on täielikult vaktsineeritud inimeste arvult Euroopas teisel kohal, kohe pärast Saksamaad ning Prantsusmaa ja Hispaania ees.»

Reedene rekordiline kaitsesüstide arv tuleneb osalt vaktsineerimiskeskuste arvu suurendamisest, mida on praegu 2666, võrreldes 1500-ga märtsi algul. Lähinädalatel avatakse veel pea 800 uut vaktsineerimiskeskust.

Valitsuse ametlikel andmetel on kokku manustatud 37,06 miljonit vaktsiinidoosi ning 12,7 miljonit inimest, ehk pea 24 protsenti üle 12 aasta vanustest elanikest on vaktsineeritud.

Pandeemia tagajärjel on Itaalias surnud 126 415, kuid uute nakkusjuhtude ja viirusesurmade arv on viimastel nädalatel pidevalt langenud.

Valitsus on tasahaaval viirusepiiranguid leevendanud, peatades öise liikumiskeelu ning lubades avada ka baaride ja restoranide siseruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles