Egiptuse kohus mõistis filmitähe islamiusu mustamise eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse koomik Adel Imam (vasakul) koos kolleeg Omar Sharifiga filmivõtetel.
Egiptuse koomik Adel Imam (vasakul) koos kolleeg Omar Sharifiga filmivõtetel. Foto: SCANPIX

Kairo kohus mõistis neljapäeval Egiptuse ühe tuntuma komöödianäitleja Adel Imami kolmeks kuuks vangi islamiusu mustamise eest mitmes lava- ja ekraanirollis, ütles näitleja AFP-le.

Paljude hinnangul araabia maailma tuntuim näitleja Imam mõisteti süüdi tagaselja ning talle määrati ka rahatrahv 1000 Egiptuse naela (umbes 130 euro) ulatuses, selgus kohtudokumendist.

Imamil, kes on oma 40-aastase karjääri vältel kõikvõimalikke poliitikuid ja võimukandjaid pilanud, on otsuse edasikaebamiseks aega üks kuu. Apellatsiooniprotsessi lõpuleviimiseni on ta vabaduses.

Imami kaebas kohtusse jurist Asran Mansour, kes on seotud islamistlike rühmitustega. Kohtuallikate sõnul on protsess veninud mitu kuud.

Mansour süüdistas näitlejat islamiusu ja selle sümbolite solvamises, vahendas Egiptuse uudisteportaal Ahramonline.

Imami on peaaegu kogu karjääri kestel saatnud suur kassaedu. Oma tõsisemates filmides käsitleb ta islamimässuliste tõusu ja ebakompetentseid valitsusametnikke.

Ühe vaatleja hinnangul kasutab Mansour ära praegust olukorda, kus islamiste on parlamendivalimistel saatnud suur edu ja nad on riigis võimule tulemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles