Itaalia rannikuvalve blokeeris Saksa päästelaeva tegevuse

Copy
Itaalia rannavalve laev.
Itaalia rannavalve laev. Foto: Reuters

Itaalia rannikuvalve peatas Saksa organisatsioonile Sea-Eye kuuluva migrantide päästelaeva tegevuse ohutusnõuete rikkumise tõttu, teatasid laupäeval võimud.

Inspektsiooni käigus avastati tehnilisi puudusi, näiteks kinnitati, et laeva elupäästevahendid on piisavad vaid maksimaalselt 27 inimesele..., mis tähendab, et hädaolukorras ei suuda meeskond tagada kõikide pardalolijate evakueerimist,» selgitas rannavalve.

Reedese seisuga on laeva tegevus kuni vastavate nõuete täitmiseni peatatud, lisati.

Saksa alus oli Palermo sadamas päras 415 migrandi toomist Sitsiilia Pozzallo sadamasse. Laeva meeskond järgis võimude seatud karantiininõudeid.

Saksa vabaühendus mõistis Itaalia rannikuvalve otsuse hukka.

«Mis puudutab teisi tsiviilpäästelaevu, siis nüüd tuuakse samad tehnilised ettekäänded, et lõpetada Sea-Eye 4 missioonid,» lisati.

«Argument on jätkuvalt see, et Saksa päästelaevad päästavad pidevalt uppumisest liiga palju inimesi,» ütles vabaühenduse president Gorden Isler.

«Meie kapten täitis oma merel päästmise kohustust eeskujulikul viisil. Ta nägi hädaolukordi merel ja korraldas päästet täiesti ohutult. E-i riigid võivad sellest õppust võtta,» lisas ta.

Itaalia on üks peamisi sihtriike Põhja-Aafrikast üle Vahemere suunduvatele migrantidele. Alates jaanuarist on Itaalia rannikule jõudnud umbes 15 000 inimest, peaaegu kolm korda rohkem kui samal perioodil 2020. aastal, teatas siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles