Euroopa Parlament: EL-i küberkaitsesse peab jõulisemalt panustama

BNS
Copy
Küberkaitseõppus Locked Shield
Küberkaitseõppus Locked Shield Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa Parlamendi liikmed arutavad kolmapäeval hiljutisi küberrünnakuid erinevate EL-i ja riiklike institutsioonide ning taristu halvamiseks ning võtavad neljapäeval vastu küberkaitse resolutsiooni.

Resolutsiooni eelnõus nõuavad parlamendiliikmed, et asjade internet ning sellega seotud teenused ja tarneahelad muudetaks juba toodete kavandamise käigus turvalisemaks ja küberrünnakutee vastupidavamaks.

Euroopa Parlament soovib, et Euroopa Komisjon esitaks seadusettepanekud, millega kehtestataks aastaks 2023 siduvad küberturvalisuse nõuded rakendustele, tarkvarale, sealhulgas sisseehitatud tarkvarale ja operatsioonisüsteemidele.

Parlamendiliikmed hoiatavad ühtlasi, et hübriidohud kasvavad pidevalt ning muutuvad üha keerukamaks, sealhulgas väärinfo kampaaniad ning küberrünnakud taristutele ja demokraatlikele protsessidele ning mõjutavad nii valimisi, seadusloomet kui õiguskaitset.

Euroopa Parlament leiab, et Euroopa Liit peab oluliselt tugevdama oma strateegilist sõltumatust küberkaitse valdkonnas ning toetama nii seonduvat tööstust kui ka küberkaitseoskuste omandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles