Tuntud Venemaa opositsiooniaktivist põgenes Ukrainasse (5)

Copy
Dmitri Gudkov
Dmitri Gudkov Foto: Daniel Kozin/AP

Venemaa opositsiooniaktivist ja endine riigiduuma liige Dmitri Gudkov teatas pühapäeval, et põgenes Ukrainasse.

Gudkov tõi põhjuseks võimude surveavaldused septembri parlamendivalimiste eel.

«Ma lähenen Kiievile,» kirjutas ta suhtlusvõrgustikku Facebook tehtud postituses, mille ehtsust kinnitas uudisteagentuurile AFP.

Gudkovi sõnul informeerisid Kremli lähedased allikad teda, et kui ta ei lahku, siis vahistatakse ta võltsitud kriminaalasjaga seoses.

Gudkov teatas reedel, et kavatseb poliitilist tegevust jätkata hoolimata võimalikust süüdimõistmisest materiaalse kahju tekitamise juhtumis.

«Ma jätkan poliitilist tegevust, kuid ainult teatud formaadis. Arvestades, et nad tõenäoliselt ei lase mul valimistel kandideerida. Ma räägin sellest hiljem,» ütles Gudkov Interfaxile.

«Küsimus ei ole selles, kas jääda Venemaale või mitte. Küsimus on selles, et nad ei taha mul lubada valimistel kandideerida. Isegi kui see stsenaarium ellu viiakse, on mingi ruum poliitikas osalemiseks. See ei saa olema valimised, kuid midagi muud. Ma räägin sellest hiljem,» sõnas endine parlamendisaadik.

Gudkov võeti kinni teisipäeval seoses kriminaalasjaga, mis algatati ulatusliku materiaalse kahju tekitamise kahtlustuse alusel. Kinni võeti ka tema tädi Irina Jermilova.

Kahtlustuse aluseks on väidetavalt 2015. aastast tasumata üür.

Gudkov eitab süüd. Tema sõnul puudutab kriminaalasi tema vanemate firmat, millega tal ei ole mingit pistmist.

Gudkov vabastati neljapäeval süüdistust esitamata, kuid ta on endiselt kahtlusalune, ütles tema advokaat Mihhail Birjukov Interfaxile.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles