Peruu lävepakuküsitlused andsid Fujimorile napi eduseisu

Copy
Keiko Fujimori hääletamas Lima valimisjaoskonnas.
Keiko Fujimori hääletamas Lima valimisjaoskonnas. Foto: Carla Patino/Agencia Andina/via REUTERS

Peruu pühapäevaste presidendivalimiste lävepakuküsitlused andsid napi eduseisu parempoolsele Keiko Fujimorile vasakpoolse Pedro Castillo ees, teatas uuringu korraldanud ettevõte Ipsos.

Küsitluse kohaselt sai Fujimori 50,3 protsenti ja Castillo 49, 7 protsenti häältest, mis tähendab Ipsose hinnangul statistilist viiki.

Presidendivalimistel olid vastamisi parempopulist Fujimori ja vasakradikaal Castillo ja võitjal tuleb asuda viima riiki välja majanduskriisist ning koroonapandeemiast, mis on toonud Peruus kaasa maailma ühe kõige kõrgema suremuse elanike arvu kohta.

Peruu kümnest viimasest riigipeast seitse on kas korruptsioonis süüdi mõistetud või korruptsioonikahtlusega uurimise all, mullu novembris oli poliitilisse kriisi sattunud riigil viie päeva jooksul kolm presidenti.

Koroonapandeemia ajal on töö kaotanud kaks miljonit peruulast, ametliku statistika kohaselt elab ligi kolmandik riigi elanikest vaesuses.

Viimase arvamusküsitluse kohaselt edestas Castillo napilt Fujimorit, kuid 18 protsenti valijatest ei olnud oma eelistuses veel selgusel. Peruus on valimistel osalemine kohustuslik.

Esialgsed valimistulemused peaksid selguma pühapäeva hilisõhtul, uus riigipea astub ametisse 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles