ÜLEVAADE ⟩ Belgia jätkab inimjahti ähvarduste saatel põgenenud ekstremistist sõdurile

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Belgia sõjaväelased ja nende soomuk Hoge Kempeni rahvuspargi lähistel. Hoolimata suurest operatsioonist jäi radikaliseerunud sõdur tabamata. 
Belgia sõjaväelased ja nende soomuk Hoge Kempeni rahvuspargi lähistel. Hoolimata suurest operatsioonist jäi radikaliseerunud sõdur tabamata. Foto: Eric Lalmand/zumapress.com/Scanpix

Juba üle kolme nädala on Belgia võimud pidanud jahti 46-aastasele paremäärmuslasest sõdurile Jürgen Coningsile. Samal ajal tegutseb internetis äärmuslase fänniklubi, mis annab märku laiematest pingetest ühiskonnas.

Üheteistkümnel välismissioonil osalenud kogenud täpsuslaskurist 46-aastane kapral Conings varastas mai keskel väeosast püstolkuulipilduja, püstoli, neli raketiheitjat ja üle 2000 padruni ning jättis maha mitu ähvardusi täis hüvastijätukirja.

Ajalehe Het Belang van Limburg teatel oli esimene kiri mõeldud politseile ja sisaldas ähvardusi tema järgmiste sammude kohta. Teine kiri oli adresseeritud Coningsi elukaaslasele. Selles kirjas süüdistas ta virolooge ja poliitilist eliiti valetamises ja reeglite dikteerimises. Ähvardused olid ajendatud just koroonapiirangutest. Kolmas kiri oli VRT andmeil adresseeritud relvajõududele, selles olevat mees teatanud: «Te treenisite mind selliseks, nagu ma nüüd olen. Ma kasutan seda teie vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles