Saksamaa minister püüdis praakmaske abivajajatele sokutada

Postimees
Copy
Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahn (CDU) sätib endale kaitsemaski ette.
Saksamaa tervishoiuminister Jens Spahn (CDU) sätib endale kaitsemaski ette. Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Saksamaa tervishoiuminister Jans Spahn jäi kriitikatulva alla, kuna ajakirjanduse andmeil püüdis ta vabaneda pandeemia hakul tellitud miljonitest praakmaskidest neid vähekindlustatud inimestele jagades ning saatis ka tervishoiuasutustele nõuetele mittevastavaid kaitsevahendeid.

2020. aasta kevadel hankis Saksamaa Spahni juhtimisel enam kui miljardi euro eest Hiinast kaitsemaske, mis ei vastanud Euroopa Liidu nõuetele ning nende kvaliteedi hindamiseks tehti vaid kiirtest, mis polnud kooskõlas paika pandud reeglitega. Seetõttu ei saanud neid tervishoiuasutustes, hooldekodudes ja mujal kasutusele võtta.

Nii jäid maskid seisma ning Der Spiegeli käsutusse jõudnud memode ja kirjavahetuse andmetel püüdis Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) juhitav tervishoiuministeerium viimastel kuudel ikka ja jälle veenda Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) juhitavat tööministeeriumi neid käiku laskma. Muuhulgas soovisid Spahni alluvad, et praakmaske pakutaks sotsiaalabi saajatele, puuetega inimestele ja kodututele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles