Kanadas sai maasturirünnakus surma neli sama perekonna liiget

Copy
Kanadas sai veokirünnakus surma neljaliikmeline pere.
Kanadas sai veokirünnakus surma neljaliikmeline pere. Foto: Geoff Robins/ZUMAPRESS.com

Kanadas sai esmaspäeval ettekavatsetud maasturirünnakus surma neli sama perekonna liiget ja viga üks laps, teatas politsei.

Rünnak leidis aset Ontario provintsis asuva Londoni ühel ristmikul.

Politsei informatsiooni kohaselt vahistati 20-aastane kahtlusalune rünnakupaigast seitsme kilomeetri kaugusel asuvas kaubanduskeskuses ja talle esitati süüdistus neljas mõrvas ja ühes mõrvakatses.

«On tõendeid, et see oli kavandatud ja ettekavatsetud tegu, mille ajendiks vihkamine. Tegemist oli moslemiperekonnaga ja arvatakse, et ohvrid olid valitud just selle tõttu,» ütles politseiülem Paul Waight pressikonverentsil.

«Kõige vanem ohvritest oli 74- ja kõige noorem 15-aastane, kes esindasid sama perekonna kolme põlvkonda. Vigastada sai üheksa-aastane poiss,» täpsustas linnapea Ed Holder. «Lubage mul olla selge, et see oli vihakuritegu, mis sooritati vihkamisest moslemite vastu,« lisas Holder.

Politsei andmetel kõndisid viis pereliiget kella üheksa paiku õhtul mööda kõnniteed ja peatusid ristmiku ees, kui must maastur neid tabas.

Waighti sõnul uuritakse muu hulgas kahtlusaluse sotsiaalmeediapostitusi.

«Kohalikud ametivõimud on võimalike terrorismisüüdistuste lisamise osas ühenduses föderaalpolitsei ja peaprokuröriga,» lisas politseiülem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles