Rahvusvaheline politseikoostöö võimaldas ligipääsu kurjategijate andmetele

Copy
Politseipatrull Melbourne'is.
Politseipatrull Melbourne'is. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Rahvusvaheline koostöö võimaldas ligipääsu organiseeritud kuritegevuse andmetele, teatas teisipäeval Austraalia föderaalpolitsei.

«Kümnete riikide õiguskaitseasutuste koostööga tagati ligipääs kriminaalse allmaailma poolt kasutatavale rakendusele, mis võimaldas politseil näha nende krüpteeritud sõnumeid,» kirjutati avalduses.

«Ainuüksi Austraalias ja Uus-Meremaal on sellega seoses vahistatud sadu inimesi,» edastati teadaandes.

Austraalia rahvusringhäälingu ABC informatsiooni kohaselt suutsid korrakaitsjad kolmeaastase koostöö käigus lugeda rakenduses reaalajas 25 miljonit sõnumit.

Austraalias viidi rakendusest kogutud info põhjal saadud lubadega esmaspäeval läbi sadu läbiotsimisi. ABC andmetel on sarnaseid operatsioone korraldatud ka Ühendriikides ja Euroopas.

Korrakaitseametnikud jälgisid, kuidas Aasia sündikaatide, Austraalia maffia, mootorrattajõukude ja teiste kuritegelike ühenduste liikmed arutasid uimastitehinguid, rahapesu ja isegi kavandatavaid tapmisi.

Austraalia föderaalpolitsei täpsustuse kohaselt on ainuüksi nende riigis esitatud 224 inimesele enam kui 500 süüdistust, suletud on kuus narkolaborit, konfiskeeritud hulgaliselt tulirelvi ja arestitud 35 miljonit USA dollari väärtuses kuritegelikku raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles