Tsikaadid viivitasid Bideni pressilennuki väljalendu Euroopasse

Copy
USA president Joe Biden pühib kaelalt sinna lennanud tsikaadi.
USA president Joe Biden pühib kaelalt sinna lennanud tsikaadi. Foto: AFP/SCANPIX

Lennuk, millega USA presidenti Joe Bidenit Euroopas diplomaatilisel ringreisil saatvad ajakirjanikud pidid teele asuma, oli sunnitud eile õhtul tsikaadiparve tõttu väljalennuga mitu tundi viivitama.

17-aastase arengutsükliga tsikaadid veedavad selle aja vastsetena põhiliselt maapõues, et paremini ellu jääda. Seitsmeteist aasta möödumise järel ilmuvad miljardid lärmakad valmikud ühe kevade jooksul korraga maapõuest välja – paarituvad, munevad ja siis surevad.

Teisipäeva õhtul tungisid läbipaisvate tiibadega pöidlapikkused putukad Washingtoni Dullesi lennuväljal seisva pressilennuki mootoritesse.

Lennuk pidi startima kohaliku aja järgi kell 21.00, kuid üha närvilisemaks muutuvatele ajakirjanikele saadeti lõpuks järele teine lennuk.

«Ma mäletan seda lennu lõpmatut edasilükkamist veel 17 aastat, tsikaadid,» säutsus CNN-i Valge Maja korrespondent Phil Mattingly.

Tsikaadid on viimastel päevadel välja ilmunud mitmes USA osariigis: Marylandis, Pennsylvanias, Virginias, Indianas ja Tennessee.

Kui tsikaadid viimati maapõuest välja tulid, oli USA president George W Bush, Facebook oli äsja loodud ja Ateena valmistus olümpiamängudeks.

Biden sõidab Euroopasse kolmapäeva hommikul presidendilennukiga Air Force One. See on tema esimene välisreis presidendina ning tal on kavas hulk tähtsaid kohtumisi G7, Euroopa ja NATO partneritega ning seejärel esimene silmast silma kohtumine Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles