Macron lubab kõrvakiilust hoolimata rahvaga kohtumisi jätkata

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron rahvaga kohtumas.
Prantsuse president Emmanuel Macron rahvaga kohtumas. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse president Emmanuel Macron jätkab ringreisidel rahvaga kohtumist ja inimeste kätlemist hoolimata julgeolekuohust, mille tõi ilmsiks talle teisipäeval Lõuna-Prantsusmaal lajatatud kõrvakiil, ütles täna valitsuse pressiesindaja.

Macron ütles, et rünnak Tain l'Hermitage'i külas oli üksikjuhtum, mis ei takistanud teda hiljem Valence'i linnas inimestega vestlemast.

«Loomulikult tema reisid jätkuvad, president jääb ühendusse prantsuse rahvaga,» ütles valitsuse pressiesindaja Gabriel Attal kolmapäeval.

«Oleks täiesti mõeldamatu, et inimsed jäetaks ilma võimalusest presidendiga kontakti saada lihtsalt ühe isiku pärast, kes tahtis talle väljakutset esitada,» lisas Attal.

Sotsiaalmeedia videopostituses on näha, kuidas Macron lähenes barjäärile, et kohtuda valijatega ja suruda neil kätt, kui üks rohelises T-särgis mees võttis tal küünarnukist kinni, ütles mõned sõnad ja andis siis kõrvakiilu.

Ründaja oli 28-aastane mees nimega Damien T., kes on politsei vahi alla ning saab ilmselt süüdistuse avaliku elu tegelase ründamises, mille eest on võimalik ta kuni kolmeks aastaks vangi panna.

Üks mehe sõpradest ütles ajakirjanikele, et Damien samastab end anarhistliku liikumisega ning ta läks rääkima Macroniga «Prantsusmaa allakäigust».

Politseiallikate sõnul ei ole Damien varem seadusega pahuksisse sattunud ning sõprade ja tuttavate sõnul oli tema tegu ootamatu, sest mees on pigem pelglik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles