AK ⟩ Briti kuningapere värskeima liikme nimevalik toidab spekulatsioone (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Prints Harry ja tema abikaasa hertsoginna Meghan oma esiklapse Archiega 2019. aasta septembris Lõuna-Aafrika Vabariigis. Paari nädal tagasi sündinud tütrest Lilibet Dianast pole seni fotosid avaldatud.
Prints Harry ja tema abikaasa hertsoginna Meghan oma esiklapse Archiega 2019. aasta septembris Lõuna-Aafrika Vabariigis. Paari nädal tagasi sündinud tütrest Lilibet Dianast pole seni fotosid avaldatud. Foto: Toby Melville/POOL/EPA/Scanpix

Tilluke Lilibet Diana Mountbatten-Windsor on Ühendkuningriigi troonipärijate nimekirjas sedavõrd kaugel, et ei hakka kandma isegi printsessi tiitlit, kuid Liliks kutsutav tüdruk on sellest hoolimata ka veel enam kui nädal pärast sündi kogu maailmas kõneaineks.

Californias 4. juunil ilmale tulnud lapse nimi on austusavaldus Harry 95-aastasele vanaemale kuninganna Elizabeth II-le ning printsi 1997. aastal autoõnnetuses surma saanud emale, Walesi printsessile Dianale.

Et aga pärast kuninglikest ametikohustustest loobumist ja Ameerika Ühendriikidesse kolimist eelmisel aastal on paari suhted ülejäänud Briti siniverelistega pingelised, tekitas Harry ja Meghani langetatud nimevalik suurt kõmu. Nimelt on Lilibet kuninganna Elizabeth II hüüdnimi, mille andis talle vanaisa George V, kui tilluke printsess ei suutnud veel ise oma nime korralikult hääldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles