FOTOD ⟩ Tallinki laev on suurriikide tippkohtumiseks valmis

Brita-Maria Alas
Copy

Eeloleval nädalavahetusel toimub Cornwallis G7 tippkohtumine, mille tarbeks rentis Briti politsei Tallinkilt Silja Europa laeva. Nimelt majutab ja toitlustab laev nädalavahetuse vältel korrakaitsjaid. 

Silja Europa jõudis Falmouthi sadamasse Cornwallis juba möödunud laupäeval. «Tänaseks on pardal kõik politseinikud, kelle majutamiseks ja toitlustamiseks laev Tallinkilt telliti – kokku 1100 külalise ringis,» kirjeldas Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link. Laev väljub tema kinnitusel Falmouthist tagasi Tallinna poole järgmisel teisipäeval (15. juunil) ja jõuab koju 18. juuni hilisõhtul.

Seoses laeva rentimisega kavandasid ookeanide eest võitlejad sellele ka aktsiooni. Keskkonnakaitsjatele ei ole meeltmööda asjaolu, et Silja Europa läbis korrakaitsjate majutamiseks niivõrd pika vahemaa. Teekond Suurbritanniasse ja tagasi Eestisse on kokku umbes 5500 kilomeetrit.

«Politseinikud võiksid tippkohtumise ajal kohalikel põldudel telkida, nagu teevad protestijad,» pakkus välja Ocean Rebellioni üks asutajatest Rob Higgs. 

Link sõnas, et Tallink on keskkonnakaitsjate plaanidega kursis. «Olin ise eilseni laeval ja kuigi oleme aktivistide tegevuseks valmis ja selleks häälestatud, ei ole tänaseni mingit aktivistide tegevust toimunud,» sõnas ta ja viitas, et aktivistid on seni tegutsenud hoopis poolsaare teises otsas St. Ives'is. 

St. Ives'is on elektroonikajäätmetest püsti pandud kõrge ja võimas skulptuur tippkohtumisel osalevatest nägudest, vahendas kohalik leht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles