AK ⟩ Austria tunneb Bideni ja Putini Genfi mineku pärast kerget kahetsust

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Kuigi Austria sõdurid on osalenud NATO missioonidel, alliansi liikmeks saamise üle riigis ei spekuleerita, sest sellele puudub toetus. 
Kuigi Austria sõdurid on osalenud NATO missioonidel, alliansi liikmeks saamise üle riigis ei spekuleerita, sest sellele puudub toetus. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Kui Donald Trumpi ja Vladimir Putini kokkusaamine 2018. aasta suvel tõstis korraks maailma tähelepanu keskpunkti kohtumist võõrustanud Helsingi, siis tuleval nädalal võtab Joe Bideni ja Venemaa liidri vastu Genf.

Kuigi üsna tagasihoidlikul toonil, ei varja austerlased, et hellitasid lootust saada too tippkohtumine oma õuele.

Austria Euroopa- ja Julgeolekupoliitika Instituudi (Austria Institut für Europa- und Sicherheitspolitik, AIES) vanemteadur Sofia Maria Satanakis ütleb, et nende riik näeb end sillaehitajana, kus vastaspooled saavad kokku tulla.

«Loomulikult me hinnanuks kohtumist siin, Viinis. Keegi ei arvanud, et me oleme number üks, aga võimalikud olid kolm kohta: Helsingi, Viin ja Genf,» arvab AIESi president Werner Fasslabend. «Tänu sellele, et [Iraani] tuumalepet hallatakse siin [Viinis], oli ka Genf aktsepteeritav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles