Saksamaa rohelised kinnitasid Baerbocki oma kantslerikandidaadiks

Copy
Saksamaa roheliste kaasesimees ja kantslerikandidaat Annalena Baerbock.
Saksamaa roheliste kaasesimees ja kantslerikandidaat Annalena Baerbock. Foto: Felix Zahn/photothek.net via www.imago-images.de / Scanpix

Saksamaa rohelised kinnitasid laupäeval erakonna kaasesimehe Annalena Baerbocki oma kantslerikandidaadiks septembris peetavatel üldvalimistel.

Baerbock kogus veebis korraldatud parteikongressil 98,5-protsendise toetuse. Tema poolt andis hääle 678 delegaati 688st.

40-aastane Baerbock tundis hääletustulemuse üle selget kergendust ning avaldas kahetsust «vigade» pärast, mis olid vähendanud partei toetust enne 26. septembrile kavandatud valimisi.

Ta tänas parteidelegaate «pärituule andmise eest, eriti pärast viimaste nädalate vastutuult».

Nädal tagasi peetud Saksi-Anhalti liidumaa valimistel ei suutnud rohelised oma toetust oluliselt suurendada, kogudes kuus protsenti häältest ehk veidi rohkem kui eelmistel valimistel 2016. aastal.

Sel nädalal näitas telekanali ARD küsitlus, et kantsler Angela Merkeli konservatiive toetab üle riigi 28 protsenti valijatest. Roheliste toetus oli aga maikuu 26 protsendilt kukkunud 20-le.

Baerbock vastutab suuresti selle languse eest, kuna ei deklareerinud parlamendile boonust, mida ta oli parteilt saanud.

Samuti olid tema CVs ebatäpsused, mis õõnestasid roheliste sõnumit vajadusest suurema läbipaistvuse järele. Need ebatäpsused on nüüdseks parandatud.

Roheliste ettepanekud tõsta kütusehindu ja vähendada siseriiklikke lende busside ja rongide kasuks on samuti toetust vähendanud.

Aprillis teatas erakonna kampaaniajuht Michael Kellner, et Baerbocki diskrediteerimise katsed on omandanud uued mõõtmed.

Naisi rünnatakse internetis julmemalt kui mehi ja see kehtib ka roheliste kandidaadi kohta, tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles