Aserbaidžaan andis Armeeniale üle 15 sõjavangi

Copy
Aserbaidžaani sõjatehnika
Aserbaidžaani sõjatehnika Foto: TASS/Scanpix

Aserbaidžaan andis Armeeniale üle 15 sõjavangi vastutasuks Agdami rajooni miiniväljade kaartide eest, teatas laupäeval Aserbaidžaani välisministeerium.

Kaardid on 97 000 tankitõrje- ja jalaväemiinide kohta piirkonnas, mille Armeenia oli sunnitud Aserbaidžaanile loovutama viimases Mägi-Karabahhi sõjas.

Bakuu teatel aitas tehingut vahendada Gruusia peaminister Irakli Garibašvili.

Aserbaidžaani välisministeerium tänas ka USA välisministrit Antony Blinkenit, USA kõrgeimat diplomaati Euroopa küsimustes Philip Reekerit, Euroopa Ülemkogu alalist eesistujat Charles Micheli ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistujat Rootsit nende rolli eest läbirääkimistel.

Garibašvili kantselei ütles avalduses, et Armeenia sõjaväelased toimetati Aserbaidžaanist Gruusiasse ja saadeti seejärel Armeeniasse.

Armeenia peaministri kohusetäitja Nikol Pašinjan kinnitas teadet 15 armeenlasest vangi Aserbaidžaanis vabastamise ja kojunaasmise kohta.

«Mul on head uudised,» ütles ta. «Nad on praegu (tagasi)teel.»

Pärast novembris Mägi-Karabahhi sõja lõpetanud relvarahu on piirkonnas ja selle lähistel saanud maamiiniplahvatustes surma seitse Aserbaidžaani sõjaväelast ja 18 tsiviilisikut ning saanud vigastada 110.

Tagasi üles